Sustainability Engineer

Als Sustainability Engineer werk je aan duurzaamheid en innovatie. Onze techniek heeft een vertaalslag nodig. Wij hebben de programma’s om energieverbruik op lange termijn inzichtelijk te maken. Denk hierbij aan het inzichtelijk maken van besparing op water, arbeid, grondoppervlak, transport. Alle facetten die een duurzame voedselindustrie nodig heeft, komen bij ons aan de orde. En voor alle facetten hebben wij technische oplossingen. Die oplossing vraagt om duidelijke uitleg. Voor onze klanten, voor de consument en voor de maatschappij. Ben jij diegene die dit als een uitdaging ziet, dan zit je bij Certhon op de juiste plek!

Contact
Ilse Zwinkels HR Adviseur

Wat je gaat doen:

Bij Certhon geloven we niet alleen in een duurzame glastuinbouwsector, wij creëren hem zelfs. Met onze technische oplossingen zijn wij in staat om de tuinbouwsector werkelijk duurzaam te maken. Jij bent, als aanjager van sustainability, in staat om onze technische ontwikkelingen te doorgronden en op de juiste manier te verwoorden, zowel intern als extern. Met jouw intrinsieke motivatie voor techniek verander je de voedselindustrie van binnenuit. Je gaat graag de diepte in en gaat vervolgens het gesprek aan.   

 

Jij zet duurzaam telen in de markt door de commerciële -, technische – en marketingaspecten erbij te betrekken. Je onderzoekt technische mogelijkheden op het gebied van fossielvrij, natuurinclusief en duurzaam telen. Daarbij focus je op diverse facetten rondom duurzaamheid, zoals CO2 reductie, waterverbruik en waterbalans. Vervolgens zoek je de samenwerking met de afdelingen R&D, marketing, sales en techniek om tot de juiste communicatiestrategie te komen en waar mogelijk uit te voeren. In deze uitdagende functie zet je jouw technische kennis in om te laten zien hoe duurzaam onze innovaties zijn. 

Je werkt nauw samen met sales engineers, de afdeling R&D, marketing & communicatie en verkoop.

Jij deelt graag hoe onze technische oplossingen worden ontwikkeld vanuit duurzaamheidsoogpunt.

Je weet goed over te brengen wat de mate van duurzaamheid binnen onze innovaties is en wat dat voor onze klanten betekent.

Jij ziet kansen voor hernieuwbare energiebronnen en hoe die kunnen bijdragen in onze innovaties.

Grow as one. Ben jij er klaar voor?

Bij Certhon hebben we een missie. Wij willen ondernemers, waar ook ter wereld, in staat stellen om veilig en lokaal geproduceerd voedsel te telen. Of het nu gaat om tomaten in de woestijn in een super hightech kas of aardbeien in Hong Kong in een indoor farm; wij hebben alle kennis, know-how en technologieën in huis om dát voor elkaar te krijgen. Sterker nog: we doen het al! En dat gaat zo goed dat wij opzoek zijn naar versterking.

Wat wij je bieden:

 • Een rol waarin je bijdraagt aan het verduurzamen van de wereldwijde tuinbouwsector en werkelijk impact kan maken;
 • Direct toegang tot de nieuwste innovaties in de glastuinbouw;
 • Een belangrijke en bepalende rol waarin jij als aanjager vernieuwing brengt;
 • Een professioneel team, een stevig merk, een duurzame visie en resultaatgerichte aanpak;
 • Deze functie is zowel in dienstverband als op ZZP-basis in te vullen.

Wat wij van jou verwachten:

 • Een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur binnen de tuinbouw.
 • Ervaring in een soortgelijke functie
 • Interesse in techniek, (glas)tuinbouw, duurzaamheid, voedselketen en marketing
 • Vermogen om complexe vraagstukken te doorgronden en in woord te vereenvoudigen
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het intellect om strategisch en operationeel te denken
 • Een energieke, zelfstandige, proactieve en inspirerende werkhouding

Enthousiast geworden?

Word jij enthousiast van deze vacature? Solliciteer! Wij ontvangen graag je cv en motivatie in onze mailbox: vacature@certhon.com. Heb je nog vragen over de vacature of over Certhon zelf? Dan kun je contact opnemen met Ilse Zwinkels via 0174-225080. Bij een match nodigen wij je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Do you have any questions about this vacancy?

Ask your question here!

More vacancies